Yhteystiedot
Kiinnostuitko?
Ota yhteyttä osoitteeseen:
liisa.laula (a) gmail.com

Hyviä Linkkejä
http://biomill.fi
http://mamariisa.com

Tietoa


Kun pentu muuttaa omaan kotiin

Ruokinta

Pentu on saanut päivittäin neljä ateriaa, ja tarjolla on ollut koko ajan PENTUkuivamuonaa. Olen käyttänyt BIOMILLin Kitten-kuivamuonaa, ja pentu on siihen tottunut, mutta muitakin hyvänlaatuisia kuivamuonia on olemassa ( Hill`s, Eukanuba..).

Aterioilla pentu on saanut sekä pennuille tarkoitettuja teollisuusruokia ( Animonda) että Shebaa ja Whiskassia. Pennun ruokavalioon on kuulu- nut myös kotona valmistetut ” mössöt” – sika-nautajauhelihaa puoliraaka- na mikrokypsytettynä, kypsennetty maustamaton broileri, silakka, sei, kat- karavut ( huuhtele aina liika suola). Kananmunaa voi antaa, keltuaista myös raakana. Älä anna liian suolaista ruokaa, kalaa vain kerran viikossa. Järvikala on aina kypsennettävä, merikalaa voi antaa myös raakana. Ajan myötä opit oman pentusi mieltymykset.

Tarjolla on aina oltava raikasta vettä!

Vitamiinit ja hivenaineet

Pentu on saanut päivittäin Multicattia ja Calphosum D-kalkkia, molempien antamista on hyvä jatkaa pennun kasvuaika. Aikuinen kissakin voi välillä tarvita vitamiini-hivenainekuureja, ainakin erityistilanteissa. Valmisteita myydään apteekeissa ja useilla eläinlääkäriasemilla. Olen jauhanut vita- miinit ruuan joukkoon, usein aamuruuan. Älä ylitä annosohjeita.

Madotus ja rokotukset

Pentu on ennen luovutustaan madotettu kahdesti Mirrix-matolääkkeellä. Myös emo on madotettu säännöllisesti, ennen astutusta ja yhdessä pentu- jen kanssa. Sisäkissa on hyvä madottaa 1-2 kertaa vuodessa, ja mikäli kissa ulkoilee kesäaikaan niin ennen kesää ja syksyllä jälleen. Matolääkkeitä saa ostaa apteekeista ja käyttöohjeita on noudatettava. Matolääkevalmistetta on hyvä vaihdella vuosien myötä.

Pentu on rokotettu kahdesti, ns. kolmoisrokote eli rokotteet kissaruttoa ja kissaflunssaa vastaan. Tarkat päivämäärät löydät rekisterikirjasta. Kissa- ruttorokotus on voimassa kaksi vuotta, influenssarokote vain vuoden. Si- nun tarvitsee siis käydä eläinlääkärillä rokoteasioissa seuraavan kerran vasta vuoden päästä. Rokotteet tulee pitää voimassa, em taudit ovat pahim- millaan tappavia kissallesi.

Kissanäyttelyissä vaaditaan voimassa olevat rokotukset todistuksella.

Eläinlääkäri tarkistaa myös kissan hampaat, aikuiselta kissalta voidaan joutua poistamaan hammaskiveä.

Muista varoa

Kissanpentu on vielä lapsi – innokas tutkimaan kaikkea ja kova puuhaa- maan, vaaratilanteet välttääkseen on hyvä varoa mm. hellaa, pesukoneita, jääkaappeja, wc-pönttöjä, avoimia ikkunoita ( hyvin pienestäkin aukosta on taitava luikahtamaan), oven väliin jäämistä, päälle astumista ja istumis- ta, karkaamista, myrkyllisiä kasveja, puhdistus yms aineita, neuloja, sula-

matonta lankaa, muovipusseja, kumilankaa, paperiniittejä.

Muuta

Jos haluat ulkoiluttaa kissaasi, opeta se kulkemaan valjaissa. Kissaa ei saa jättää valjaissa ulos yksin, vaan sen on oltava valvonnassasi koko ajan. Ulkoilutarhassa – jos sellaiseen päädyt - tulee olla myös katto.

Pennun kaulalta on tunnusteltavissa mikrosiru, välillä voi koittaa sen ole- van paikallaan, mutta älä hiero sirua. Sirun kanssa kissasi on tunnistemer- kitty.

Mikäli päätät jonkin asian olevan kiellettyä kissallesi, pidä siitä johdonmu- kaisesti kiinni, mikäli yhtään lipsut, niin kissa kyllä muistaa jonkin olleen aikaisemmin sallittua…

Burma on sosiaalinen, vilkas ja eläväinen kissa, joka kiintyy perheeseensä. Älä jätä pentua yksin liian pitkäksi aikaa.

Kaikessa voit kääntyä kasvattajan puoleen! Minusta on kiva kuulla uutisia pennusta jatkossakin.

Toivotan ihania kissanpäiviä pennun kanssa! Toivottavasti kissa tuo yhtä paljon iloa Sinulle kuin se on tuonut meidän perheeseemme!